Kläm pormaskar på rätt sätt

Pormaskar, dessa irriterande, fula och ibland också ömmande små knölar som har en tendens att dyka upp i ansiktet när man allra minst önskar det. För att bli av med dem måste man klämma dem, men vad många inte vet är att det måste göras på rätt sätt. Om man klämmer pormaskar på fel sätt är chansen stor att de blir infekterade vilket också leder till att de infekterade pormaskarna med tiden utvecklas till finnar.

Så klämmer du pormaskar

Många använder sina naglar för att klämma pormaskar. Nackdelen med att använda händerna när man ska klämma pormaskar är dels att skitiga naglar kan irritera huden och göra porerna infekterade men också att det är svårt att få med allt talg från djupet av porerna. Genom att använda en pormaskklämmare, vilket är ett specialtillverkat verktyg för att klämma pormaskar, riskerar du inte att misslyckas. Pormaskklämmare används av hudvårdskliniker världen över för att ta bort pormaskar och är mycket effektiva för att rensa ansiktets porer från talg. I ena änden av pormaskklämmaren sitter en vass nål som används för att öppna porens tilltäppning. I den andra änden av verktyget sitter en ögla som träs runt pormasken. När man sedan trycker med öglan över pormasken töms poren på ett effektivt sätt.

Vad är pormaskar?

Pormaskar är kroppens naturligt producerade talg som fastnat inuti porerna då porernas utgångar täppts igen av smuts, död hud och stelnat talg. När man klämmer pormaskarna kommer talget ut i form av en mask eftersom den tilltäppta utgången till poren släpper. Många tycker att pormaskar är äckliga, och det är viktigt att klämma pormaskarna och få bort talget från porerna. Om man inte klämmer sina pormaskar riskerar man att få finnar. Vissa delar av kroppen har en tendens att få fler pormaskar än andra och det beror på att kroppen har fler och större porer på dessa kroppsdelar. Ansiktet, pannan, nacken och näsan är exempel på kroppsdelar som har mycket porer. Du kan läsa mer om pormaskar genom att besöka följande länk: Läs mer här!