Att sminka inför schlagerfest

2014-03-22 20.24.40    Schlager är för många förknippat med glitter, glamour och en och en annan fjäderboa. Inför en schlagerfest är det nästan givet att även sminkningen ska gå i samma tema. Här är några tips på hur du enkelt sminkar dig snyggt inför schlagerfesten.

  • Skippa uttrycket ”less is more”. När det gäller schlager är det tung make-up som gäller. Både i ansiktet och på ögonen. När man shoppar smink inför en sådan här tillställning är det bra att lita på magkänslan. Paljetter, glitter och silverspray är bara positivt! Ett hett tips är att titta på tidigare melodifestivaler för att se hur schlagerdivor som Charlotte Perelli, Carola och inte minst Pernilla Wahlgren brukar sminka sig.
  • Lösögonfransar är också ett smart knep att ta till för den som vill ha en dramatisk look. Det man inte har får man fejka till sig inför en sådan här kväll. Lösögonfransar finns numera att köpa i affärer som bara säljer smink likväl som i välsorterade ica- och klädbutiker.
  • Glossiga läppar har setts på många artister i melodifestivalen genom åren. Läppstift och läppglans är två alternativ på smink som är bra på läpparna. Våga färg! Knalliga läppar är ett utmärkt sätt att få in den riktiga schlagerlooken på. Matcha gärna rouget på kinderna med läpparna, och varför inte även ögonskuggan?
  • Fjäderbonanza!  Fjädrar i håret och på kläder har under en tid synts till lite här och var. Men i ansiktet är det mer ovanligt. Att det är ovanligt behöver absolut inte betyda att det inte är snyggt, och vill man göra någonting roligt kan man med samma lim som man använder till ögonfransarna limma fast fjädrar alldeles vid ögonbrynen. Fjädrar i ansiktet skapar ett unikt, coolt utseende.

Dessa tips är några säkra kort som garanterat kommer gå hem på schlagerfesten. På en sådan här tillställning är det ingenting som är fel i sminkväg!
.

Comments are closed.