Värmefiltar bra för hälsan

Något som verkligen blivit populärt de senaste åren år värmefiltar. De kommer i olika färger, storlekar och prisklasser. Man sätter bara in kontakten i ett elurtag och ganska snart så är hela filten varm. En del använder dem i sängen, antingen som filt eller mellan lakanet och madrassen. Andra sveper in sig i dem när de sitter och ser på TV i soffan. Det är en helt underbar känsla när värmen sprider sig i hela kroppen, perfekt för de som är frusna. Men värmefiltar är också bra för hälsan, det är inte bara en fråga om att ha det mysigt.När kroppen blir nedkyld, även om det inte är så mycket, så fungerar blodcirkulationen sämre.

Detta i sin tur kan leda till en hel del problem, beroende på vad man gör och vilka anlag man har. Men om man använder en värmefilt så kommer den att öka blodcirkulationen i kroppen och det hela fungerar så mycket bättre. Blodproppar, åderbråck och celluliter är alla ett resultat av dålig blodcirkulation, så det är något man ska ta på allvar. Även det faktum att man håller sig varm kan vara bra för hälsan. En del vill ha fönstret öppet när de sover, vilket ger mer syre och bidrar till en bättre sömn. Men om man hela tiden vaknar för att man fryser så kommer man inte att sova så bra. Lösningen kan vara en elektrisk filt som gör så man håller en jämn och varm temperatur, och vaknar utsövd på morgonen. På sjukhus har man länge

använt värmefiltar för att hjälpa gamla och sjuka så de kan sova bättre. God sömn gör att man klarar av vardagen bättre och man håller sig friskare. En värmefilt kostar inte alls så mycket, men kan göra stor skillnad för både ens välbehag och hälsa. Det finns absolut ingen anledning att frysa.

Comments are closed.