Spegla dig på rätt sätt

Att vara vacker är att känna sig vacker. Samtidigt handlar det mycket om hur man ser ut och hur man vill se ut. Inte så konstigt då att spegeln är en självklar del i varje persons badrum. Men det finns olika speglar och alla med sina fördelar.

Helkroppsspegeln – Denna är främst vanlig i större badrum då den kräver större plats än de mindre modellerna. Fördelen här är att man får en översyn över hela kroppen. Det handlar ju inte bara om hur man ser ut i ansiktet eller i håret. Allt är en helhet. Matchar kläderna och passar frisyren till de kläder som väljs. Allt för många gör sig fin i badrummet och tittar sig i den lilla spegeln – men glömmer helheten.

Förstoringsspegeln – Dessa kan ibland kallas för rakspegel eller sminkspegel. De är en till två decimeter i diameter och sitter ofta på en rörlig arm. Därmed kan man föra den så att den speglar exakt från den vinkel som önskas. Den ena sidan brukar ha vanlig spegel medan den andra sidan har en förstoringsfunktion. Därmed kan man lättare se små detaljer som exempelvis mascaran eller varför inte en liten finne.

Badrumsskåpsspegel – Detta kanske är den vanligaste varianten i badrummet.  Speglarna blir därmed inte bara speglar utan även en dörr till badrumsskåpet. Det kan då vara genom att det sitter gångjärn i sidorna som gör att man öppnar dörrarna likt en klassisk dörr. Men det kan lika gärna vara skjutdörrar som sitter i skenor. I dessa fall består det av två eller tre skjutdörrar som skjuts åt sidan när sakerna i badrumsskåpet ska plockas fram.

Lös spegel – Dessa hålls med en hand och är därmed extremt flexibla. Tas ofta med ut från badrummet och får följa med till jobbet, gymmet eller liknande.

Oavsett spegel – Du köper dem på Speglaronline.se

Comments are closed.