Spa – våga testa nya vägar

 

Spaanläggningar brukar förknippas med avslappning och skönhet. Att få känna lugnet på djupet efter en tid i bastun, bubbelpoolen och en avslappnande massage. Eller att få ansiktsbehandlingar, manikyr eller andra behandlingar för att få känna sig riktigt fin.

Att åka på en romantisk weekend till ett spa är även ett sätt att få tid för varandra. Här finns lugnet som behövs för att stanna upp i vardagen. Att se varandra, att prata och umgås. Och få bli ompysslad med god mat och behandlingar. Det är ingredienser i en riktigt romantisk weekend och vad de flesta förknippar med spa – men det finns även andra alternativ.

Alternativa vägar

För de som älskar varandra – och älskar hamburgare – är ett besök till MAX i Helsingborg en rekommendation. Där går det nämligen att beställa sin hamburgare och sedan äta den i bastun. Konceptet med ett minispa på hamburgerbaren har slagit stort och även uppmärksammats lika stort i tidningar världen över.

Ett annat alternativ är att uppleva någon udda behandlingsform tillsammans på ett spahotell. Ett exempel är fiskpeeling. Stoppa ner fötterna i en hink full med mycket små fiskar. De suger sig snabbt fast i skinnet och äter upp död hud. Det kommer att kännas lite udda i början men efter ett tag blir det som skön fotmassage. Har du inte testat det är det en rekommendation. Men var inte för kicklig på fötterna!

Eller varför inte ta er längre bort än bara Sverige? När Vagabond listade ”8 udda weekendstäder” fanns både Biarritz (Frankrike), Vilnius (Litauen) och Hamburg (Tyskland) med. Kanske inte tre städer som många förknippar med spa men som har mycket att ge.

Villnius ligger inte bara närmast Sverige utan bjuder även på det billigaste alternativet. Staden har vid flera tillfällen fått utmärkelsen som en av de billigaste huvudstäderna att semestra i. Att flyga hit kostar inte mycket och att ta färjan kostar än mindre. Då får man ju även någon natt på färjan tillsammans. Ett resmål som lätt kan rekommenderas för budgetresenären. Appropå udda- Missa inte chokladmassage eller massage som skapas av hårda vattenstrålar.

Eller spar pengarna och köp ett hemmaspa. Lägg ner energi på både inredning och produkter och ni kan njuta av spaavdelnignen hemma – men det är inte alla som kan slappna av lika bra hemma.

 

 

Comments are closed.