10 bästa budget skönhetstips

Om du har låg budget det inte betyda att du måste säga ’adjö’ till alla dina skönhetsprodukter. Du kan fortfarande ha vacker hud och hår utan att köpa massor av produkter. Dessutom kan du göra stora besparingar bara genom att köpa på ett smart sätt. Våra skönhetstips kommer att visa dig hur du kan änvenda ingredienser från köket som skönhetsprodukter som är bra för din hud, hälsa  och planet. Detta är hur du kan se vacker ut på ett bylig sätt :

1.Ha en spa-behandling hemma. Börja dagen med varm dusch och precis innan du kliver ut, slår vattentemperaturen från varmt till kallt. Upprepa denna procedur för några minuter. På detta sätt kan du vitalisera din hud och stimulera blodflödet i kroppen.

  1. Har du någonsin lägga stora belopp på anti-akne produkter? Vi alla hade. Istället, kan du använda jordgubbar för att bekämpa akne. Blanda 1/4 kopp färska jordgubbar med 1/4 kopp yoghurt och sprids genom ren hud. Ha tålamod och låt sitta på huden i 15 minuter innan du sköljer den med mild vatten. Jordgubbar är en naturlig källa till salicylsyra som är vanlig ingrediens av akne produkter.
  1. Använd honung som ansiktsmask. Honung är perfekt för att bekämpa akne eller mycket torr hud. Sprid den på en ren hud och låt det sitta i ca 10 till 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Honung är en kraftfull antioxidant och har även antibakteriella egenskaper, vilket gör det bra för din hud.
  1. Sömnlösa nätter kan leda till mörka ringar placerade under ögonen. Det bästa sättet att bli av med dem är att tillämpa tunna skivor av potatis eller gurka på huden. Medan gurka kommer att bli bättre i minskning av mörka ringar, kommer potatis minska svullnader.
  1. Kontrollera regelbundet rabatterbjudanden. Till exempel kan du registrera dig för mejllista för dig favorit skönhetssalong eller spa och lära sig om specialerbjudanden erbjuder. Salonger kommer att bjuda dig på fri frisyr om du bokar en dyr tjänst som en uträtning behandling. Du kan också kolla på hemsidan som erbjuder rabattkuponger året runt inom skönhets och mode produkter. På detta sätt kan du spara pengar och ändå ha din favorit skönhetsprodukter utan att spendera en förmögenhet.

6.Använd banan eller avokado att återfukta huden. Om du har torr hud eller om du vill skydda din hud under vinterhalvåret, detta är ett recept för dig. Blanda 1/2 banan eller avokado och sprids på ren hud, låt sitta i 10 minuter och skölj med varmt vatten.

7.Förlänga ditt te tiden! Regelbunden grönt te kan användas som ett uppfriskande och rensning tonern. Det kan vara mycket praktiskt för fet hudtyp och problematisk hud. Dessutom är det naturligt sätt för rengöring av porer.

  1. Använd citron för att rengöra dina naglar. Har du någonsin sett fula gul nyans på naglarna?

Kör en nyklippt citron över dina naglar att bli av med gula markeringar. Blanda 1 tsk citronsaft med 2 msk vatten och blöta dina naglar för några minuter. Kom ihåg att tillämpa mjukgörande spik kräm eller olja efter behandlingen eftersom citron kan torkning.

9.Gör din egen body scrub. Vi vet hur det känns mjuk och felfri hud efter scrub behandling. I stället för att spendera en förmögenhet på dyra kosmetiska produkter, kan du skapa din egen body scrub. Blanda 1/2 kopp råsocker med 1/4 kopp lätt olja eller mjölk. Du kan tillämpa den på din hud i duschen som en exfolierande body scrub.

10.Vintern kan vara hårda för din hud. Det gör huden torr och grov. För att förbättra din hud, kan du göra hemlagad handkräm bara genom att använda citron och honung.

Gör en lotion av 2 tsk citronsaft och 2 tsk honung. Denna lotion kan återfuktar händerna rätt när du har installerat den. Dessutom kan du förbereda lotion med glycerin, citronsaft och olivolja och förvara den på en flaska för framtida bruk. Det kommer att ge naturligt mjuk och glans till din hud.

Comments are closed.