Säkrare köp av skönhetsprodukter

parfymAlla som har något intresse av skönhetsprodukter vet att det är extremt viktigt att välja rätt. Med rätt produkt ges rätt resultat – men det gäller även tvärtom. Idag tänkte vi belysa att det inte bara handlar VAD man köper – utan även HUR man köper. Det finns nämligen flera fördelar med att köpa skönhetsprodukterna med kreditkort. Detta främst om handeln sker online. Vilket som är bäst kreditkort beror däremot lite på vad man som konsument prioriterar.

Konkurrensen mellan kreditkortsföretaget är stark och de flesta kort ger därför en rad olika bonusar och förmåner. Vissa satsar på ett brett utbud av så kallade shoppingförsäkringar. Det innebär att man kan handla säkrare, utan att för den skull betala för försäkringen.

En av dessa är allriskförsäkring. Det ingår vanligtvis även i hemförsäkringen men då med en självrisk på ca 1500kr. Med denna allriskförsäkring är det inte någon självrisk alls. Tappar du den dyra parfymen i golvet kan du få pengarna tillbaka inom exempelvis 90 dagar.

En annan är Prisskydd. Du som ofta köper parfymer online vet att priset kan skilja ganska mycket mellan de olika E-butikerna. Oroad för att inte hitta billigaste priset? Lugn – med prisskydd behöver du inte oroa dig. Den som hittar exakt samma vara (inom ex. 90 dagar) till ett lägre pris får mellanskillnaden tillbaka.

En ytterligare försäkring är Köpskydd. Det marknadsförs under ett flertal olika namn men handlar helt enkelt om att man som konsument får ersättning om man betalat för en vara på nätet och inte fått den levererad. Den gäller även om man betalt och varan levererats men att den är trasig vid leverans och företaget inte vill stå för den kostnaden.

Utöver försäkringar bör även kreditkortens olika bonusar nämnas. En del kort ger bonus på alla inköp oavsett var dessa sker. Det vanligaste är då att en bonus ges på 0,5-1%. Men det finns även riktade kort som ger extra hög bonus på specifika affärskedjor, antingen året runt eller under vissa specifika perioder.

Nästa gång du handlar skönhetsprodukter – använd ditt kreditkort. Det tjänar du på. I alla fall den dagen som något händer och försäkringen behöver användas.

Comments are closed.