Att handla ekologiska skönhetsprodukter

Allt fler börjar få upp ögonen för att skönhetsprodukter inte bara ska vara framställda utan att några djurförsök bedrivits utan också att de ska vara miljövänliga. Utbudet av ekologiska skönhetsprodukter har ökat snabbt på marknaden och vissa onlineföretag har valt att enbart erbjuda ekologiska varor.

Ett av de större företagen är Swedish Beauty Factory som har fokus på hårvård, smink och hudvård. Detta med ett ekologiskt perspektiv. Det blir både bättre för miljön och för huden. Frakten är alltid 29kr och varorna levereras av post inom 1-4 dagar. Smidigt, trevligt och ekologiskt.

Ännu ett steg är att söka efter produkter som är närodlade. En tydlig trend är att hembygdsgårdar och hantverksgårdar gör allt mer produkter som sedan säljs i gårdsbutiker. I dessa fall brukar det vara otroligt närodlat och ekologiskt.  En del har även insett att efterfrågan är så stor att de skapar enkla hemsidor där de lägger upp produkterna. Att hitta billig hosting (annat begrepp för webhotell) är relativt lätt och det är möjligt att få en hemsida för några hundringar per år.  De flesta börjar då med att enbart presentera sina produkter online men om efterfrågan blir stor får man ofta konvertera om den så man även kan skicka och betala över nätet.

För de som inte vill söka upp en lokal gårdsbutik kan följande butiker rekommenderas som erbjuder ekologiska  produkter inom skönhet:

Swedish Beauty Factory

EcoLiving

Comments are closed.