Var rädd om hyn under vintern

När vintern kommer är det viktigt att vara rädd om sin hy. Det här gäller särskilt dem som har torr hy, som är särskilt utsatta under vinterhalvåret. Det är vanligt att man får torra fläckar, att vissa områden i ansiktet blir flagiga och att man blir stram. Som tur är går besvären att både förebygga och mildra. Även de med fet hy kan uppleva vissa besvär med torrhet under vinterhalvåret.

Om du har torr hy

Om du har torr hy är det bra att satsa på rengöring som inte löddrar. På så vis minimerar du riskerna att torka ut hyn ytterligare. Många väljer att använda oljor eller krämer för rengöring under vintern, om man har problem med torr hud.

För återfuktning är det bra att använda sig av creme som inte bara återfuktar, utan som också kapslar fett och fukt. En bra ingrediens att hålla ögonen öppna efter är Hyaluronsyra, en molekyl som kan bära stora mängder vatten. På natten lönar det sig sannolikt att testa på olika fettande oljor och annat återfuktande.

Om du har fet hy

Har du fet hy löper du också viss risk att drabbas av torr hud under vinterhalvåret. Det kan vara bra att ladda upp med lite särskilda produkter inför vintern. Vad gäller rengöringen är det bra att använda en produkt med som innehåller AHA-syra. Förutom att det hjälper till att bevara fukt, ser den också till att exfoliera huden samt avlägsna döda hudceller. Att byta ut rengöringen är dock inte ett måste. Åtminstone är det inte lika hög prioritet som om man lider av torr hud. Dock kan man bespara sig visst besvär genom att, som ovan nämnt, försäkra sig om att medlet man använder innehåller AHA-syra.

Vad gäller återfuktningen bör du med fet hy använda en creme som inte innehåller några oljor. Därtill bör den inte heller täppa till porerna. Nattetid är ett fuktgivande serum något som kan göra att huden mår bättre.

Comments are closed.