Tre parfymtips som skapar bättre doft

parfym 3Det spelar ingen roll om man köper billiga parfymer eller märken av de allra mest exklusiva sorterna. Målet är detsamma – att lukta gott. Men det handlar inte bara om att köpa en väldoftande parfym. Man måste även ta hand om den på rätt sätt för att utnyttja dess doft allra bäst. Vi bjuder idag på tre tips på vägen.

  • Jobba med lager

Ta hand om din hud som ett första steg. Duscha och håll dig ren men smörj även in huden därefter så att den håller sig mjuk och mår som bäst. Det är då som huden är som bäst mottaglig för att den parfym som ska ge den eftertraktade doften. I detta läge kan man ha på en del parfym. Vill man sedan exempelvis ha puder eller annat ”lager” bör man lägga på ytterligare parfym på detta. I detta fall kommer dofterna att sakta ”pusta ut” under hela dagen.

  • Använd doftpunkter

Utnyttja doftpunkter när parfymen appliceras. Det är exempelvis handleden, nacken och urringningen. En doftpunkt som många inte tänker på är knävecken. Det är inte heller dumt att göra ett mindre moln av parfym i luften när man är klar och gå lite långsamt igenom det. Då sprids ett mycket tunt lager med parfym över kroppen.

  • Undvik kläderna

Vissa sprayar parfym på kläderna för att få dessa att lukta bättre. Men det är fel väg att gå. Parfym är tillverkat för att sprayas på hud. De är också i kontakt med huden som lukten utvecklas till sin fullhet. Detta förutsatt att huden inte är allt för kall. Vill man att kläderna ska lukta gott är det bättre att använda medel som är utvecklat för att rengöra exempelvis skinn, mocka eller canvas.

Lycka till med dofterna!

Comments are closed.