Det höga priset för billig hudvård

2014-10-07 18.43.19De flesta av hudvårdsprodukterna på butikshyllan innehåller en lång rad hälsoskadliga och miljöfarliga ämnen som inte borde finnas i dem. Genom EU-beslut har många tidigare tillåtna ämnen nu förbjudits, men ännu tillåts många av dem tack vare en konservativ bransch som stretar emot.
Problemet är att om tillverkarna skulle använda enbart naturliga ingredienser går produktionskostnaderna upp rejält. Ska sedan dessa ingredienser också vara ekologiska springer notan iväg ytterligare. Branschen vet att de flesta konsumenter inte är redo att betala det dubbla eller tredubbla för sin kroppsvård och fortsätter spela på deras jakt efter låga priser i kombination med okunskap kring produkternas innehåll.
I videon ”The Toxic Truth” som Essanté Organics har producerat får man en god överblick över farorna med några av de vanligaste ingredienserna i vanliga kroppsvårdsprodukter. Du hittar videon under ”Video Tour”.
För att övergå till mer hälsosamma val för din kropp samtidigt som du tar ditt miljöansvar kan du antingen köpa dina hudvårdsprodukter från Essanté Organics eller från en svensk nätbutik. Ekologiska Hudvårdsprodukter listar de allra främsta butikerna med ett stort utbud av bland annat ansiktskrämer, kosmetika och deodorant till riktigt bra priser. Din beställning levereras smidigt hem till dig till en låg fraktkostnad.

Comments are closed.