Att dölja myggbett

2014-07-24 23.07.48Många svenskar är det som varje år svär bekymrat över de små surrande liven. Mest utsatt för hat är kanske myggan, som med sina blodsugande fasoner varje sommar får många att klia sig till vansinne. De röda och uppsvullna betten ser inte heller allt för trevliga ut, något som kan kännas som en riktig partydödare om man är bortbjuden någonstans. Speciellt om myggan satt sina spår i ansiktet eller på halsen. Men var lugn, såhär kan man gå till väga för att lindra och dölja bettet:

  1. Hur svårt det än är så är det bästa tipset att låta myggbettet vara. Klia och pilla inte på det, så är chansen stor att svullnaden går ner inom kort. Känns detta som en omöjlighet så är kylbalsam ett bra tips mot klådan. Även receptfri hydrokortisonkräm brukar hjälpa och finns att köpa på apoteken. Är man osäker är det bäst att rådgöra med personalen innan man köper något.
  2. När klådan och svullnaden lagt sig något kan bettet fortfarande vara rött och aningen irriterat. Att täcka detta gör man bäst med en concealer. En concealer är en koncentrerad underlagskräm som ska matcha ens hudfärg. Även här är det bäst att rådgöra med personal för att hitta den perfekta produkten som är så lik ens hudton som möjligt. Välj gärna en concealer som drar åt det lite mer gula hållet, då gult neutraliserar rött.
  3. För att få den perfekta finishen så kan man avsluta med att pudra hela ansiktet. Då kommer hudtonen att jämnas ut och myggbettet kommer att vara utom synhåll!

När man följer dessa steg så kommer man snart märka att det som till en början stör en så mycket i slutet är ett minne blott. Det är helt enkelt ett väldigt lätt sätt att dölja myggbett på. Lycka till!

För en myggfri sommar

Comments are closed.