Vård av löshår

Det är många som tror att man behöver ta hand om löshår mindre än sitt eget hår. Sanningen är att det är precis tvärtom. Det behövs nämligen något mer hårvård om håret inte är ditt eget. Här kommer några tips från en guide kring hårvård för löshår.

En tydlig orsak till att du bör lägga ner tid på hårvården är att håret kommer att hålla och se fint ut längre. Detta oavsett vilken kvalité på löshår du köper. Självklart finns det skillnader mellan olika märken och hur löshåret är tillverkat men i längden håller sig kvalitén bättre med regelbunden hårvård.

Varför behövs det då extra vård i förhållande till ditt eget? De handlar om att löshår inte får lika stor mängd fukt från hårbotten. Detta just för att det är fastsatt externt. Det som därmed väger tungt är att tillsätta fukt till löshåret. Generellt kan du däremot räkna med att använda samma produktutbud som vanligt med schampo, inpackning och till sist hårolja.

I det fall som man har hårförlängning som är fastsatt så som Nair hair eller Tape finns även en stor fördel att klassiskt schampo kontrolleras innan de används. En del av dessa produkter skapar ett för ”fett” eller ”flottigt” hår. Det kan fungera bra på vanligt hår men i detta fall kan denna ”flottiga” känsla resultera i att löshåret sakta men säkert glider ur.

Orsaken till denna risk är att de fästen som håret är fastsatt med luckras upp vilket innebär att det inte längre har den fästningsförmåga som innan.

Här hittar du hjälpen

Känner du att du vill ha hjälp med vården av ditt löshår? Att håret inte får den lyster eller känsla som du söker. Gå till en frisör som jobbar med löshår. De har generellt mycket god kunskap om hårvård oavsett om det är löshår eller ditt riktiga hår.

Comments are closed.