Fett hår – Det finns en lösning

2014-10-14 21.41.09Har du fett hår har du till sannolikhet också acne. Orsaken är att acne många gånger är ett resultat av fet hy. Det har man då i hårbotten men framförallt i personens ansikte. Men ska man vara mer exakt i sitt ordval bör man säga att personen har mer talg än vad som kroppen egentligen behöver ha. För det är det vad det egentligen handlar om.

När man säger att man har fett hår finns det två olika varianter. Det kan vara att både hårbotten och hårtopparna är feta. Då är beteckningen ”fett hår” mest korrekt.  Andra alternativet är att enbart hårbotten är oljig och fet. Definitionsmässigt är det ju inte håret men generellt säger man ändå samma sak oberoende var problemet sitter. Samma produkter används i alla fall och det är ju lösningen som de flesta är intresserade av. I alla fall produkter inom samma kategori. För att få exakt bäst resultat bör man ändå undersöka var problemet sitter. Ju mer exakt man kan vara desto mer exakt hårvårdsprodukt kan användas.

Vad är orsaken till fett hår?

För det första kan det vara ärftligt. Har du föräldrar som har samma problem så fråga dem hur de gjort för att bearbeta det med speciella produkter. Är det så att du fått exakt samma som dem bör ju lösningen även vara detsamma.

För det andra kan det framkomma av att håret näst intill misshandlats av fel typer av schampo och andra produkter. Precis som en hud är känslig och behöver ha krämer för exakt den hudtyp man har så är håret mycket känsligt. Det man kan komma ihåg är att håret också behandlas med schampo flera gånger i veckan. Hur ofta smörjer du in din hud så ofta? Genom att duscha ofta ges möjligheten att ta hand om sitt hår på ett bra sätt men har man då fel produkter är det lika lätt att förstöra det.

Oavsett orsak – det finns en lösning.

Comments are closed.