Många fördelar med massage

Massage är skönt och behagligt och kan göras hemma eller på spa. Oavsett var behandlingen utförs så för den många härliga fördelar med sig, och gör både kroppen och knoppen lugn och harmonisk. Bland annat så har massage förmågan att lätta på spänningar, lindra värk i stela leder och muskler, öka blodcirkulationen och en rad fler positiva saker, så att unna sig en massage då och då är ingen dum idé.

Motverkar stress och spänningshuvudvärk

När våra kroppar får beröring frigörs ämnet oxytocin i kroppen, även kallat ”må-bra-hormonet” som har en lugnande effekt. Pulsen och blodtrycket sänks och det blir lättare att slappna av i hela kroppen. En skön känsla infinner sig och vid stressiga tillfällen i livet kan det vara nödvändigt att unna sig en massage eller två för att ordentligt komma ner i varv och vila en stund. Koppla bort allt som inte är viktigt för stunden och bara njut av att bli ompysslad en stund, det är svårt att ångra ett sådant ögonblick.

Lider man dessutom av spänningshuvudvärk kan den lindras av samma orsak, tillsammans med att muskler i nacke och axlar mjukas upp. Säg hej till massage, och hejdå till stress och spänningshuvudvärk!

Ökar blodcirkulationen och påskyndar läkning

Massage bidrar till ökad blodcirkulation vilket gör att både muskler och leder mjukas upp på ett effektivt och behagligt sätt. I och med detta får man även en ökad syretransport till olika delar av kroppen, som bidrar till snabbare läkning och återhämtning vid skada. På Zarahs blogg kan man till exempel läsa hur hon blev av med sin onda nackspärr efter bara en behandling. Ett annat exempel är idrottsmassage, som ofta används för att hjälpa till vid läkning och återhämtning när idrottsmän- och kvinnor på något vis gjort sig illa och behöver skynda på återhämtningen för att kunna idrotta igen.

Den som aldrig har provat på massage borde definitivt göra det. Vill man inte gå på spa kan man be sin partner eller nån annan närstående att massera en öm nacke eller onda axlar för att se hur det känns. Det finns även en mängd olika massageprodukter man kan köpa för att kunna genomföra olika behandlingar på egen hand

Unnar man sig massage regelbundet är chansen stor att man kommer märka skillnad i sitt mående, både kroppsligt och psykiskt. Genom att lätta på spänningar kan man lösa upp både stress och ömma, stela leder och med det kommer även ett bättre välbefinnande.

Comments are closed.