Footmender – Perfekt för fötterna

Footmender är en relativt ny produkt på marknaden som mottagits mycket väl av konsumenterna. Produkten är speciellt framtagen för fötter (vilket namnet avslöjar) och både behandlar och läker flera problem som kan uppstå på torra fötter. Detta exempelvis som hälsprickor och förhårdnader.

Footmender är helt fri från konserveringsmedel och har en trippeleffekt.

För det första har produkten en antimikrobiell funktion. Det betyder att den rengör huden och därmed minskar bakterierhärdar och mikroorganismer på foten. Genom att huden rengörs kan sedan betydligt bättre effekt fås. Detta är även långvarigt vilket betyder att tillväxten av mikroorganismer inte ökar på upp till 12 timmar.

Den andra funktionen är att den är exfolierande. Med det betyder det att Footmender har en funktion som gör att döda hudceller tas bort.  Även det en rengörande effekt. Tack vare detta kan nya hudceller lättare komma fram vilket skapar en mjukare och behagligare hud.

För det tredje är produkten en facilitator. När produkten används påverkas de spruckna områdena och hudcellernas omsättning stimuleras. Det resulterar i att huden betydligt snabbare kan återgå till sin normala skyddsfunktion. När huden behandlas bevaras fukten både i den yttre huden samt på djupet. Så istället för att köpa två produkter, mjukgörare samt fuktighetsbevarare, så används en effektiv produkt.

Denna produkt är idag (2014) den allra första som blivit godkänd som medicinteknisk klass II-produkt med just fokus på att behandla torr hud.

Footmender 100 ml går att köpa på Milla.nu. En sådan förpackning räcker mellan 5 och 10 veckor. Detta främst beroende på hur stor hudyta som behandlas samt hur ofta detta sker.

Comments are closed.