Ansiktsvatten

Köp Ansiktsvatten Online

– Välj den butik som passar dig bäst

Bubbleroom  –                           Över 60 olika produkter                   Gå till Butik

 EcoLiving                                   Ekologiskt Ansiktsvatten                Gå till Butik

GENTS                                            Med fokus på män                             Gå till Butik

Swedish Beuty Factory     Ekologiskt och Naturligt                   Gå till Butik

 

känslig hy

 

 

Ansiktsvatten

De olika typerna av ansiktsvatten som finns på marknaden är framtagna utifrån olika hudtyper. Många har torr och mycket känslig hud och ska då välja det vatten som är specialutformat för just detta. Dessa produkter har ingredienser som återfuktar huden samtidigt som de är mycket milda mot den.

De som har fet hy kan istället välja ett ansiktsvatten för fet hy. Denna rengör lite mer på djupet vilket inte bara är främjande mot den feta hyn utan även motverkar acne vilket många med fet hy lätt får.

Ansiktsvattnets funktion

Detta rengörande och återfuktande vatten har tre huvudfunktioner.För det första är det att återställa hudens PH-värde. PH-värdet på vanligt vatten är 7 men eftersom huden har PH-värde 4-5 behöver man alltså återställa värdet för att huden ska må så bra som möjligt.

Den andra funktionen, rengöringen, är viktig efter att huden har behandlats med andra produkter så som tex en ansiktsmask eller klassisk ansiktsrengöring.

Vid rengöring används produkter som öppnar upp hudens porer för att man ska kunna rengöra på djupet. Det denna produkt sedan gör är att stänga igen dessa samtidigt som det förbereder huden för nästa steg i hudvårdsstegen. En del väljer att avsluta sin behandling efter att medlet har använts men det återstår ett mycket viktigt steg för att få huden så mjuk och fin som möjligt.  Nästa steg är nämligen återfuktningen. En del av produkterna inom ansikts vatten har återfuktande medel i sig. För vissa räcker detta medan andra vill använda produkter som enbart är framtagna för mjukgöring. I dessa fall kan serum användas eller en ansiktskräm.

Det finns två olika modeller som säljs på marknaden. Antingen i sprayform vilket gör att ansiktsvattnet sprayas på huden innan man låter det verka och sedan torkas bort. Men det vanligare är att det säljs på flaska. Det hälls då tex på en bomullsrondell som man sedan baddar huden med.  I dessa fall kan bomullsrondellen först fuktas med vatten för att sedan kramas ur. Efter detta kan det rengörande vattnet appliceras. De som gör på detta sätt spar en hel del vatten som annars enbart skulle sugas upp av bomullen.

Alkoholfritt och ekologiskt ansiktsvatten

En del har hy som är känslig mot alkohol och dessa bör välja alkoholfritt ansiktsvatten. Detta är något som brukar vara tydligt utmärkt på flaskan. De som inte bara vill vara snäll mot sin hud utan även mot naturen kan välja det ekologiska alternativet. Utbudet på ekologiskt ansiktsvatten ökar nämligen fort och idag finns ett stort utbud oavsett om man söker efter en med Aloe Vera eller med någon annan populär substans.

En annan detalj man kan fundera över är om man vill ha parfym i vattnet eller inte. När det är parfym i brukar det vara väldigt svagt men det är ändå en doft som man själv kommer att känna.