Varför Ansiktsvatten?

Det finns ett stort utbud av produkter som används för att vårda hyn i ansiktet. En av dessa produkter är ansiktsvatten. Men varför ska man använda detta?

  • PH-värdet

PH-värdet i vatten är 7 men värdet i huden är 5-6. Efter att man tvättat sig med vatten så används ansiktsvatten till för att återställa hudens balans.

  • Rengöring

Ansiktsvattnet har även en rengörande funktion. Detta är speciellt viktigt efter att man använt en ansiktsmask eller annan djuprengörande produkt. Dessa öppnar upp porerna i huden och kan därmed rengöra på djupet. Det ansiktsvattnet sedan gör är att stänga igen porerna. Detta så att huden blir ”redo” att bli behandlad med krämer eller annat.

  • Återfuktning

Detta vatten har även en återfuktande funktion. En del väljer att enbart använda ett återfuktande ansiktsvatten efter att behandling har genomförts medan andra väljer att komplettera med en återfuktande creme.

Välj rätt !

Det finns en hel del att tänka på vid val av ansiktsvatten. Ska det vara med eller utan alkohol? Ska det vara en återfuktande funktion och ska den vara ekologisk eller inte? Vilken hudtyp har du och vilken produkt passar bäst?

När du ska välja ansiktsvatten så leta efter ett företag som har stort utbud för att du på så sätt kan hitta den produkt som verkligen passar bäst för din hudtyp. Känner du dig osäker så ring företaget och sök råd. I dessa fall gäller det verkligen att välja rätt butik att vända sig till. Ansiktsvatten går ju att köpa i mataffärer, apotek och mängder av modebutiker online. Men ska man få riktigt bra service och råd bör man vända sig till en butik som enbart fokuserar på skönhetsprodukter. Detta oavsett om man gör det online eller i en fysisk butik.

Ett tips är ansiktsvatten från Svensk Hälsokost. Ett företag som gärna delar med sig av sina kunskaper kring träning, skönhet och allmänna levnadsvanor för en god hälsa.

Comments are closed.