Necessär – i en liten påse

travelBagGron-570x708Det finns fördelar och nackdelar med alla necessärer. En del är stora och möjligheten att ta med sig mycket är dess fördel. Men samtidigt tar de onödigt stor plats den dagen man bara behöver ha med sig lite. För ett barn som bara har med sig en tandborste kan den stora klumpiga modellen kännas ”overkill”.  De mindre är precis tvärtom. Lättare att ta med men rymmer mindre.

Ett ytterligare alternativ är att välja en plastad tygpåse. Utifrån sett ser dessa tygpåsar ut som en vanlig påse som man kan ha leksaker eller andra småsaker i. Men insidan är plastad vilket skapar betydligt fler möjligheter. Genom detta är det otroligt enkelt att tvätta av den genom att bara vända den ut och in och spola under kranen. Något som tygpåsen inte alls är lika enkel att göra med.

Tygpåsen med plastinsida är ett alternativ vid val av necessär men även ett bättre komplement att ha exempelvis frukt i när barnen går till dagis eller skolan. Hur många föräldrar har inte tagit en djup suck när man insett att barnen kladdat ner hela insidan på ryggsäcken av en mosad banan eller av ett ruttet päron. Att skydda med en påse är därför ett gott alternativ.

De plastade tygpåsar som finns på marknaden har alltså ett brett syfte för ägaren och det är också det som gör att de marknadsförs under olika namn. Vissa butiker (ex. Fairystore.se) marknadsför dem som ”Barnpåse” vilket syftar på att dessa påsar är främst avsedda för barn och deras aktiviteter. Andra har marknadsfört dem som ”necessärpåse” eller just ”plastat tygpåse”.

Så är detta en necessär eller inte? Precis som med alla påsar så går denna att använda till lite av varje. Bland annat necessär.

Comments are closed.